Cretan Mojito (ή CaipiRaki)!
Σας παρουσιάζω την κρητική παραλλαγή του δημοφιλέστατου πλέον Mojito!
Υλικά:
2 μεζούρες Ρακί
1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια
1-2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
Φυλλαράκια δυόσμου ή/και μέντας (8-12)(χωρίς δυόσμο/μέντα για το CaipiRaki)
Θρυμματισμένο πάγο
Εκτέλεση:
Βάλτε τη μέντα και τη μαύρη ζάχαρη σε ποτήρι highball -ψηλό-(χαμηλό ποτήρι -oldfashioned- για CaipiRaki). Στάξτε λίγο Ρακί και "ζουπήξτε" τα φύλλα δυόσμου, ώστε να βγάλουν το χυμό τους και να λιώσει η ζάχαρη καθώς τα πατάτε με ένα ξύλινο γουδοχέρι. Προσθέστε αρκετό πάγο, το Ρακί και τον χυμό λάιμ. Συμπληρώστε με σόδα. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.
Θα την απολαύσετε όσο και το αυθεντικό Mojito δίχως όμως να ξοδευτείτε!!!
**Η συνταγή του Cretan Mojito (ή CaipiRaki, για όσους δεν χρησιμοποιήσουν δυόσμο/μέντα) υπήρξε έμπνευση της Κυβερνητάκη Μαρίας, κατά τη διάρκεια της εργασίας της στο beach bar του "Alexander Beach Hotel", στην Κρήτη, το καλοκαιράκι του 2009**
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου